On era C’s?

L’altre dia vaig escoltar que Albert Rivera i Inés Arrimadas volen esdevenir els grans defensors de l’autonomia catalana. Si no fos tot tan cínic semblaria un acudit, però pel que sembla aquesta és l’estratègia que seguiran.

Hi ha catalans de bona fe que encara se’ls creuran, però si fem mínimament memòria veurem que cada cop que Catalunya se l’ha jugada, C’s ha estat de l’altre costat de la taula o brillant per la seva absència.

I és què on era Ciutadans quan es reclamava el corredor mediterrani i Madrid volia travessar els Pirineus sense passar pels nostres ports? On era Ciutadans quan la Maleni va decidir seguir la política d’Aznar de fer AVEs mentre escanyava les Rodalies RENFE de BCN? Ara és molt fàcil criticar els AVEs que no van enlloc, el què era difícil era oposar-s’hi fa 4 anys. Tampoc recordo a Ciutadans oposar-se al transvasament de l’Ebre… cosa normal, perquè com han recordat avui, hi estan a favor!

I més, on era Ciutadans per denunciar que el Tribunal Constitucional està massa polititzat per decidir res quan el TC retallava l’Estatut? I quan el PP recollia signatures contra el text català? No serà que els qui ara dirigeixen C’s ja estaven satisfets amb la política anti-catalana del PP, oi?

Seguim, on era Ciutadans que diu que vol defensar l’economia productiva quan tot l’empresariat català reclamava la gestió catalana de ports i aeroports? I quan el 80% dels catalans demanaven tenir una Hisenda Pròpia per a poder mantenir el nostre Estat del Benestar i millorar les inversions? On era Ciutadans llavors? Algú molt malpensat encara creuria que res d’això li importava, tan ocupats com n’estaven de criticar el nostre model d’escola. Escoles que tampoc han protegit de les retallades de Madrid per cert, perquè on era Ciutadans per denunciar que Rajoy i ZP han obligat a retallar en educació i sanitat a Catalunya per poder rescatar els bancs, mantenir ministeris inútils i una despesa en defensa totalment injustificada? On era C’s llavors?

Per altra banda, ja que C’s sempre es posa el bilingüisme a la boca, no puc evitar preguntar-me on era Ciutadans per denunciar que Camps tancava els repetidors de TV3 al País Valencià? I per denunciar que 17.000 nens valencians volien estudiar en català i no podien? On era Ciutadans per plantar-se cada cop que els diputats catalans quasi han estat expulsats del Congrés per parlar en català? I quan els eurodiputats de parla catalana han reclamat la oficialitat de la llengua a Europa contra el veto de PP i PSOE?

La resposta a totes aquestes preguntes ja la sabem: Ciutadans era amb el govern espanyol, amb el PP, amb el PSOE o amb tots dos a cada conjuntura, però mai ha alçat la veu per defensar Catalunya, i tampoc ho farà ara.

Qui voti Ciutadans que ho sàpiga i que ho recordi. Que el seu vot serà utilitzat amb tot el cinisme, no per defensar els interessos de Catalunya i els catalans, sinó per imposar una idea d’Espanya centralista i amb la voluntat d’anorrear el nostre autogovern i la nostra llengua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.