El govern Colau a Sants-Montjuïc: opacitat i desinformació

Font: Associació de Comerciants de Creu Coberta.

Ha passat més d’un any i mig des de la formació del govern de la ciutat. Concretament, estem a 4 mesos de l’equador del mandat i ja no hi ha excuses perquè no es facin les coses bé.

Barcelona en Comú va arribar al govern de la ciutat amb la promesa de ser els gurús de la participació. Però no n’hi ha prou a la vida amb presumir de les pròpies qualitats, cal demostrar-les amb fets.

La realitat és que tenim menys espais de participació que abans, que costa déu i ajuda per a què es convoquin les comissions de seguiment de grans projectes, que hi ha una confusió permanent no resolta amb les sectorials existents i en marxa al Districte, que programar-se amb antelació és una quimera, que la oposició que és qui ha de controlar i supervisar al govern no rep la informació necessària per exercir adequadament la seva tasca, que no s’informa de tots els esdeveniments que passen a la seu del Districte, ni tampoc als esdeveniments públics en els que l’Ajuntament hi té una co-participació o en els que hi va la regidora del Districte. I per si fos poc, l’agenda pública de la regidora no està sempre actualitzada i tampoc ens pot guiar en aquesta jungla per conèixer què fa i no fa en el seu dia a dia: opacitat i desinformació.

És més, moltes entitats de Sants-Montjuïc, cansades de que la informació d’activitats no arribés bé a la oposició des del Districte, han decidit no dependre de l’arbitrarietat del nou consistori. Un bon exercici de sobirania, necessari davant tal desgavell.

Els ho hem dit al govern en diferents espais de trobada privats, i els hem intentat ajudar des del grup municipal de Convergència – Partit Demòcrata per tal de millorar en una qüestió que ens afecta a tots els partits. Però quan sembla que millorem, reculem de nou. I sé que és una percepció compartida per la majoria del Consell Plenari de Sants-Montjuïc i de les entitats i veïns implicats en el dia a dia del Districte.

Una bona planificació és clau per governar. És clau per avançar. Ordre i progrés, són dues cares de la mateixa moneda. La sensació d’anarquia en la gestió del Districte és preocupant. I ens afecta a tots. Pel bé del Districte, esperem que aquesta disfunció externa no sigui també interna. Si el govern vol acomplir el màxim de reptes pel Districte no es pot permetre 2 anys veient passar la pilota sense saber com i quan ha de xutar.

 

Sergi Sarri

Conseller-portaveu de Convergència – Partit Demòcrata al Districte de Sants-Montjuïc.

PD. Article publicat a El3.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.